torstai 5. heinäkuuta 2012

"We love having you here"

Haa, pääsinpä vihdoin tän kimppuun. Ei silleen, että aikaa ei olisi ollut muttei vain jaksanut. Facebookkiin laitoin teille jo kyllä kuvia, toivottavasti olette sieltä käyneet jo vilkaisemassa.
   Jeju-matkasta nyt näin yleisesti. Melkein koko ajan satoi vettä. Jos ei satanut, oli vain tosi painostava ilma ja pilvistä. Ensimmäinen päivä oli ainoa jolloin näin vähänkin Aurinkoa. Mutta ihan hyvin pärjäsin, hauskaa oli!

Torstai 28.6.2012
   Aamulla aivan liian aikainen herätys (4.45), jotta ehdittiin kentälle ajoissa. Hyvin päästiin koneeseen ilman mitään sählinkiä, mutta koneessa takanani istui ihana lapsi, joka potki tuoliani melkein koko matkan. Yritä siinä nukkua. Omma pyysi lapsen äitiä lopettamaan, kun vihdoin asiasta sanoin. Lento kesti noin tunnin ja heti kentälle saavuttuani näin palmuja!! En ole aikaisemmin nähnyt (tai ainakaan muista nähneeni) ja niistä oli heti saatava kuviakin. Taidettiin mua vähän oudosti katsoa, kun innokkaasti otin palmuista kuvia.
   Omman kanssa syötiin lentokentällä ja otettiin taksi kohti siskon koulua. Siellä etsittiin siskon huone ja aloitettiin pakkaaman kaikkia tavaroita... niitä oli paljon! Aina uuden kaapinoven avatessa tuli vastaan lisää tavaraa. Siskon kavereita tuli ennen siskoa etsimään häntä huoneesta ja oven avautuessa näkivät aina ensin mut. Joka kerta kaikki hiljenivät tuijottamaan. Ja puhuivat musta kuulemma paljon siskon kanssa. Yhdessä välissä käytiin koulun kiskalla ja ajattelin, että kun koulu on International School niin porukka ei tuijottaisi niin paljon... harhaluulo, kaikki oli tosi yllättyneitä musta. Kun törmäsin amerikkalais- ja kanadalaisopettajiin, mulla oli ongelmia miettiä oikeaa tervehtimistapaa. Aina tuli automaattisesti kumarrus ja olin ihan sekaisin.
   Koululta jatkettiin matkaan (kun oltiin vihdoin saatu kaikki pakattua) Riley's Believe it or not- museoon. Ja se oli tosi hieno paikka! Kaikkea jännää nähtiin ja näyttelyssä oli esillä mm. kuva miehestä jolla kasvoi sarvi päästä ja kaikkea aivan uskomatonta! Kaikki siellä oli hurjan kiinnostavaa, mutta olisin voinut jättää kidutushuoneen väliin... oli vähän huono olo sen jälkeen.
   Museolta taksi vei meidät hienolle maisemapaikalle, jossa oltiin kuvattu jotain elokuvaa (ikinä kuullutkaan, mutta korealainen). Oli hieno ja vähän Aurinkokin näyttäytyi siinä välissä, vaikka taatusti hienompi auringonnousun tai -laskun aikana. Täältä vielä toiselle näköalapaikalle ja sekin oli hieno paikka! Tykkään maisemista!
   Päivän kierrokset oli tehty niin mentiin syömään. Tilattiin oikeasti vain kaksi ruokalajia, mutta saatiin serviceä, eli koko lista kannettiin meidän pöytään. Söin lähinnä kalaa ja vaikka pyrinkin maistamaan mahdollisimman paljon, niin liikkuvat simpukat on vetää kyllä rajan. En niitä halunnut maistaa... kun oltiin valmiita, niin taksi vei meidät mökille ja kateltiin tv:tä.

Perjantai 29.6.2012
   Aamupäivä meni lähinnä heräillessä ja lopulta lähdettiin pizzalle. Se oli kiva paikka ja sieltä vielä itsepalvelukahvilaan. Kahvilassa ei tosiaan ollut yhtään työntekijää, kaikki tehtiin itse maksamisesta tiskaamiseen. Omma teki mulle tosi hyvää kaakaota, nytpä tiedän, minne pitää mennä kun seuraavan kerran haluan. Käveltiin takaisin mökille ja otettiin taksi. Nyt määränpäänä oli automuseo. Vanhat autot on oikeasti hienomman näköisiä kuin uudet. Ja koko ajan satoi vettä ja kovaa. Näin museossa mm. T-Fordin ja auton elokuvasta Back to the Future. En kyllä usko, että olisi alkuperäinen, mutta näköismalli?
   Museosta lähdettiin moottoriveneajelulle ja se oli jotain niin uskomanttoman siistiä! Melkein kaikki mihin liittyy kova vauhti on kyllä mun juttu! (Mut ei ihan kaikki...) Meidän kanssa oli kiinalaisia turisteja. Ohjaaja ajoi venettä kovaa ja teki aina välillä hyvin äkkinäisiä käännöksiä ja olin taivaassa sen koko ajan! Oli ihanaa!
   Satamasta jatkettiin kävelemään vuoren läheisyyteen, lisää vettä satoi. Ei kuvat oikein onnistuneet, tuulikin kivasti. Sain myös paljon suklaamaistiaisia ja ostinkin vähän kavereille. Nyt en enää itse halua syödä yhtään Jeju-suklaata, sain jo tarpeeksi...
 
Lauantai 30.6.2012
   Aamu sujui leppoisasti taas heräillessä ja siivottiin tavaramme pois. Kävellen lähdettiin kohti puutarhaa (Spirited Garden) ja syötiin siellä. Sisko oli jossain luontojutussa mukana ja tänään oli viimeinen päivä. Ensin kuunneltiin, kun ohjaajat kertoi joitain juttuja ja lopulta lähdettiin kiipeämään vuorelle. Oli ihanan mutainen paikka ja kosteus, lievä sumu ja tuuli ylhäällä auttoi mun hiusten upeassa muotoillussa. Kauniit tuli. Liikuin itse siis pikkulasten kanssa ja tunsin kuuluvani hyvin joukkuun (sarkasmi). Mukana oli myös kameramies ja muakin haluttiin haastatella... hienosti yritin peittää kasvoni, mutta vilkutin iloisesti kameralle. Oli tukalaa...
   Ylhäällä suurin osa lapsistakin huomasi mut ja pojat alkoi kertomaan, kuinka oon kaunis jne. (olin tosiaan, hiukset upeat ja näytin pandalta) ja ne oli vaan hurjan suloisia. Yksi kysyi kaveriltaan, että oonko oikeasti ulkomaalainen ja vastaukseksi tuli, että tottakai tyhmä! Oli hankala olla hymyilemättä. Vuorilenkin jälkeen käveltiin takaisin puutarhaan ja siellä oli jonkinlainen lopetus koko hommalle. Istuskelin ja mutustin banaania.
   Kun oltiin saatu otettua kaikki mahdolliset kuvat vielä (joihin mutkin raahattiin...), lähdettiin hakemaan appaa lentokentältä ja syömään raakaa kalaa. Taas liikkuvaa ruokaa... Sieltä vielä takaisin lentokentälle ja bussilla kohti hotellia. Bussissa oli korealaisia, jotka opiskelee Australiassa ja innokkaasti puhuivat meidän kanssa. Hotelli oli kiva yllätys, kuusi tähteä... koko Koreassa kuulemma vain kaksi kuuden tähden hotellia (onks kuusi tähteä mahdollista? Oon aina elänyt luulossa, että viisi on maksimi...). Papereissakin luki, että pyrimme tekemään olosi mahdollisimman hyväksi niin kuin kuuden tähden maineelle kuuluu tms. en muista sanatarkkaan.
   Majoitettuamme huoneeseen lähdettiin vielä omman ja siskon kanssa noraebangiin ja siellä oli joku tv:ssä usein esiintyvä medical journalist, jonka kanssa otetiin kuva. Olin kyllä ihan pihalla kyseisen miehen henkilöllisyydestä ja hänen poikansa sai auttaa. Hän kertoikin kuka isänsä oli ja äiti puuttui heti tämän jälkeen keskusteluun ja yritti saada poikaansa kyselemään multa kysymyksiä. Oletuksena oli, että olen jenkeistä, mutta kun tämä korjattiin ja kerroin olevani Suomesta, isä heti kertoo olleensa Helsingissä joskus 10 vuotta sitten ja että Suomi on tunnettu xylitolista. Heidän mentyään mekin pääsimme maksamaan ja laulamaan ja lauloinkin melkein kokonaan yksin, koska omma ja sisko eivät oikein halunneet laulaa. Mulla ei ollut ongelmaa ja sain täydet pisteen kaikista lauluista! Tämän jälkeen hyvin väsyneenä huoneeseen ja nukkumaan.

Sunnuntai 1.7.2012
   Mulle kerrottiin noin heti herättyäni, että viiden minuutin päästä aamiaiselle. Ihana varoitusaika. Mutta aamiainen oli herkkua ja jatkettiin siitä rannalle kävelemään. Merilevä haisi ja pieniä mereneläviä tuli nähtyä mm. rapuja. Tämän jälkeen takaisin huoneeseen nukkumaan ja herättyämme sateeseen kävelemään ja syömään. Söin lähinnä riisikeittoa. Takaisin hotellille ja taksilla kohti vesiputouksia. Oli kauniita, ihana niitä oli katella vaikka ilma ei ollut paras mahdollinen. Ei onneksi tässä välissä satanut enää. Viimeisellä putouksella kiinalaiset turistit halusi ottaa mun kanssa kuvia, en todellakaan halua tietää miten epäonnistuneita niistä tuli. Mutta ne oli tyytyväisiä. Sieltä jatkettiin syömään hyvää ruokaa ja taksia venaillessa jokin kovaääninen ötökkä lensi mua päin ja jäi selkään kiinni. Siskolta kun kysyin, että onko siellä jotain niin hänpä lähti pakoon (rauhoitti mua mukavasti) ja ommakin pienen epäröinnin jälkeen poisti kyseisen ötökän selästäni. Olin aika säikky sen jälkeen. Hotelilla oltiin kaikki taas väsyneitä, aikaisemmin päivällä oltiin vaihdettu huonetta ja jossain välissä päivää unohdettiin uuden huoneen numero. Oli hauskaa etsiä omaa huonetta.

Maanantai 2.7.2012
   Aamiainen oli taas todella hyvää ja huone piti kai luovuttaa kello 12, mutta me tehtiin se kello 13? Jätettiin tavarat hotellille ja lähdettiin kohti folk villagea ja pääsin ratsastamaan taas! Siitä on ihan liian pitkä aika, vaikka olikin lyhyt lenkki talutettavana. Kivaa silti :). Tänäänkin satoi vettä, mutta ihan mukava paikka ja hienolta näytti. Kaikkea ei ehditty käydä ajan kanssa läpi, koska piti kiirehtiä takaisin hotellille bussiin. Bussilla lentokentälle ja sieltä taksilla kohti apan veljen taloa. Se oli hieno paikka ja mummin ja ukin hautakin siinä taisi olla. Serkkujani en tavannut, koska olivat hagwonissa. Ja mehussani oli ötökkä, ne tykkää musta. Täältä taas taksilla ja haettiin apan toinen veli ja mentiin syömään. Meidän piti mennä syömään anjovista, mutta se oli kiinni hyvin suureksi harmistuksekseni. Joten mentiinkin syömään possua. Ravintolasta vielä kerran taksilla lentokentälle ja odottelemaan koneen lähtöä. Aika hyvin aikaa siinä olikin. Souliin saavuttiin yöllä ja metrolla kotiin... olin kivan väsynyt ja noin puolitoista tuntia sainkin metrossa istua. Onneksi puhuin mun "isän" kanssa melkein koko matkan, se on hauska tyyppi ja meidän keskustelut on vaan niin huvittavia. Kotona oltiin myöhään ja olin vä-sy-nyt. Mutta oli matka sen arvoinen :)

Ja nyt: KUVIA!

PALMUT!!

Ruokaa lentokentällä

PALMUTPALMUT!!

Tylsistyin pakatessa

Tää on kans facebookissa... mutta kokoero oikeasti... maailman
pisin mies, jees

Kävely

Kuvauspaikka sille elokuvalle

Silmät kiinni!

Elokuvan nimikin siellä

Delfiinejä rakastan <3

Moi kivet

Kivien kaverit, kivet

Merta

Liikkuvat simpukat ei vielä saapuneet

Pizzaa!!

Itsepalvelua

Mökki! Lattiallasi nukuin yöni

Back to the future!

Autoot

Roskis! Tai niin päättelin roskista sen sisällä

Laiva siellä jossain

Kävelyllä, eikä muuten satanut!

Kohti vuorta matkamme käyköön!

Joku liikkui

Lapsoset ja metsä

Kameramies siellä takana

Joo vuoren päällä oli hyvät näkymät

Jep! 
Vuoren jälkeen... mitä sumu, kosteus ja tuuli
voi tehdä valmiiksi kiharille hiuksille?
Plus pandasilmät

FISUT!!!!

Se oli kiva

Joo, näitä näkyi

Liikkuvaa ruokaa nam

Kuusi tähteä?

Simpukka

Meri

Melkein juomassa mineraalivettä

Mistä mineraalivesi tulee?

Lintunen

Joki, jonne olisi päässyt läpinäkyväkanoottiretkelle,
mutta sade!!!! Ei päästy...

Se oli kaunis!

Talo ulapalla

Tykkään kuunnella aaltojen ääniä

Kuvasin sitä hämähäkinverkkoa...

Vesiputous numero yksi! 
Silta

Kivien kaverit tuli takaisin!

Fisut part 2!

Vesiputous numero kaksi!

Neljättä kerrosta ei ollut, yövyttiin viidennessä

Vihreä vaihtui punaiseksi heti kuvan oton jälkeen (hotellin sisätilat)

Folk village

Folk village again

Tällä voi kai leikkiä?

Leikkihevonen

Sisään!

Labyrinttii

Kukkia siellä

Ei tästä?

Seurataan appaa

Tälläkin voi leikkiä?

Joku voi suomentaa, mutta luulisin etsintäkuulutukseksi 
Hepat!

Posetus

Kaivo

Kalaverkkoja

Maisemaa

Eipä muuta!
Ja facebookista mut löytää nimellä Elina Tikkanen, luulen että oikeaan osut? Vaikka meitä monta onkin hahaha. Jos tulee ongelmia niin kerrohan, etin sut ^^

Ensi kertaan! (74 kuvaa... tai sinnepäin, ei ihan niin montaa??)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti