sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Ensimmainen viikko koulua

Ajattelin tehda viela kaikista oppiaineista erillispaivityksen, mutta se tulee vasta paljon myohemmin. Katotaan nyt ensin kuinka koulu lahtee kayntiin.

Maanantai 5.3.2012
Helpotus kun paasin aamulla koululle. Meille oli tullut istumajarjestykset ja istun ihan viimeisessa rivissa! Kiitos!! Tunneilla olin sitten vaan silleen mita ihmetta, kun en tajunnut mistaan mitaan. Koulukirjojakaan ei viela ole niin lainasin vieruskaverilta. Oli kanssa hurjan vaikea pysya hereilla siina keskipaivan tienoilla, niin nipistelylla sitten joten kuten sain silmat pidettya auki. Kammeneen vaan jai kivat jaljet. Mun hiuksista tykataan kanssa puhua, ne pitaa niita Barbie-hiuksina. Silmiakin tuijotetaan paljon, sinisilmaiset valloittavat maailman! Koulun jalkeen meidan piti menna siskon kanssa ottamaan kopioita joistain koulukirjoista ja niita oli paljon, niin seistiin sellanen hyvan aikaa siella kaupassa. Sen jalkeen sitten pikapikaa asemalle, jossa huomasin ettei mulla ole mun korttia!! Lieva paniikki iski, mutta sitten tajusin etta sehan oli jaanyt lainatakintaskuun (kun sain oman koulupukuni tanaan). Pikakavelya takaisin koululle ja hirvea saato, kun yritettiin etsia opettajaa, jolla olisi avaimet siihen huoneeseen, missa niita takkeja oli (kun opettajilla ei naemma ole avaimia kaikkialle). Loydettiin lopulta se opettaja ruokalasta, mutta sillahan ei ollut avaimia! Sitten takaisin koululle ja opettajienhuoneeseen hakee avaimia ja vihdoin paastiin etsimaan sita takkia. Se kortti oli tietysti aivan viimeisen takin taskussa, mutta loytyi kummiskin. Taman takia tultiin aika myohaan takaisin kotiin ja melkein seivastin yhden miehen silman sateenvarjollani. Olen pahoillani!!

Tiistai 6.3.2012
Oli aika mukavaa kun ymmarsinkin tunnilla jotain. Mutta se johtui vain siita, etta se oli kuuntelutunti ja opettaja puhui pelkastaan englantia. Muuta stressia mita saan koulusta: nimien muistaminen! Mulle tullaan koko ajan "hei mika mun nimi on? Muistatko mun nimen?" Ja kaikki ei edes ole mun luokalta vaan toisiltakin niin olen ihan pulassa... Sain kanssa kuulla, etta meidan koulussa on ykkosella joku kpoplaulaja, mutta se ei ole kauhean tunnettu. Sen ryhmalla ei ole vissiin musiikkivideoita, mutta silla on keltaiset hiukset ja paljon meikkia koulussa (kun hiuksia ei saa laittaa kouluun eika meikata (monella ei kylla ole hiukset niin kuin pitaisi, mutta kaikki opettajat ei seuraa sita)). En ole viela nahnyt sita, mutta toivottavasti jonain paivana. Koulussa on kanssa kivaa se, etta meilla on 7 tuntia paivassa ja tuntien valilla on 10 minuutin tauot. Ruokatunti on tunnin pituinen. Pitkia paivia...

Keskiviikko 7.3.2012
Keskiviikot alkaa sitten aina niin, etta mennaan auditorioon johonkin uskonnolliseen hommaan. Siella sitten lauleltiin hengellisia lauluja ja opettajat selitti jotain, mista en taaskaan ymmartanyt mitaan (ihme ja kumma). Sain kanssa vihdoin koulukirjani, on ihan mukavan painavia. Mulle osoitettiin kanssa lokeroni ja menin tyytyvaisena avaamaan sita. Laitoin sen aika nopeasti kiinni vilkaistuani sisaan, kun se oli taynna jotain likaisia pyyhkeita...sain kanssa tietaa, etta koululla on snack bar, mutta en ehtinyt ostaa sielta mitaan. Tanaan valittiin myos luokan presidentti ja varapresidentti (vai mita ne on) ja sit kaikkien omat roolit luokassa. Olen joku ihan ihme homma, mista en tajunnut mitaan, mutta kai joku sen mulle viela selittaa. Kouluruuasta tulee kanssa nytten vahan palautetta, on muuten niin erilaista Suomeen verrattuna. Se on ihan hyvaa, mutta mua ihmetyttaa kun on kahtena paivana putkeen mustekalaa ja tanaan oli sellainen kokonainen minimustekala. Se jai syomatta...

Torstai 8.3.2012
Tykkaan hurjasti mun luokkakavereista, ne on niin mukavia ja suloisia! Tosin aina valista tarvitaan tulkkia (eli niita jotka puhuu englantia hieman paremmin). Pari kolmosta kanssa haluaa puhua mulle, mutta kun menin etsimaan niita niin ne ei olleet luokassaan! Menin sinne luokkaan ja kaikki alko vaan kiljuu ja taputtaa...pelottavaa. Koulun jalkeen meidan piti menna siskon kanssa Plaza hotelliin, kun siella oli jotkut illalliset Japaniin lahtijoilla ja sielta tulleille. On muuten hieno paikka, laittakaa googleen hakuun Plaza hotel Seoul niin naette missa me oltiin! Sain vain lievan sydarin, kun mentiin sinne taksilla ja sitten ne portieerit (onks ne portieereja vai mita?) avasi taksin oven. Leikin siina valissa puhelimella ja sitten vaan kuuluu vieresta "Hello", hyva etten hypanny ilmaan.  Otettiin hissi sitten 22. kerrokseen ja sinne tuli sitten myohemmin kaikki loput (oltiin lievasti ajoissa). Ensin siina puhuttiin jotain koreaksi ja japaniksi ja sitten meidna piti kaikkien vaihtareiden esitella itsemme. Mina sitten vedin hyvin kauniisti koreaksi ja viela peraan suomeksi. Ne vahan naurahti kun aloin sopottaa suomea, ainakin tietavat milta musta tuntuu silloin kun en ymmarra koreaa!! Ruoka oli kanssa to-del-la hienoa. Tulee myohemmin kuva siita listasta, mutta soin mm. hainevakeittoa, joka oli tosi hyvaa!! Siella oli kanssa yksi toinen Koreaan tullut vaihtari ja toinen paljon vanhmepi vaihtari, niin keskusteltiin todella innokkaasti (englanniksi) meidan kokemuksista. Vissiin kuitenkin vahan liian kovaa...hotellin jalkeen mentiin sitten (kai) Soulin vanhimmalle kadulle perheen kanssa viela syomaan jalkiruokaa, jotain papukeittohommaa. Se oli hurjan hyvaa, mutta vahan kuumaa. Sitten metrolla kotiin ja istuin sellasen ehka 6 vuotta vanhemman miehen viereen. Ensin se nukku siina ja huomasin, etta silla oli enkunkirja kadessa. Jossain valissa se herasi ja alkoi myohemmin puhua mun kanssa. Se haluaa lahtea Jenkkeihin asuun, niin sen pitaa tehda joku kielikoe sita varten. Opiskeli sitten siihen ja sen englanti oli tosi sujuvaa. Lausukin niin hyvin! Vahan naurahdin, kun se sanoi, etta luuli nakevansa edelleen unta kun se naki mut. Oli sille ensimmainen kerta nahda ulkomaalainen koulupuvussa!! Me keskusteltiin tosi pitkaan ja se tajusi aika viime hetkella, etta oltiin sen pysakilla niin sille tuli akkilahto. Mutta mukava tyyppi oli.

Perjantai 9.3.2012
Uskonnon opettaja jopa tiesi Suomesta! Se osasi sanoa mulle "moi"! Etiikan opettaja kanssa kehui mua hurjan paljon kauniiksi ja tosi hyvaksi oppilaaksi, josta se on ylpea, kun seuraan tunnilla vaikken mitaan tajua. Eli olin tuijottanut opettajaa ja yrittanyt kuunnella, mutta ihan mukavalta ne kehut tuntuivat. Tanaan oli kanssa viikon parasta kouluruokaa, jotain hurjan hyvaa kalaa!! Meilla oli kanssa pidempi siivoustauko, niin mentiin pihalle leikkimaan korealaisia leikkeja. Oli hauskaa, mutta feilasin todella kauniisti ^^. Mukavasti kanssa saatiin laksyja, en tieda miten mun niita pitaa tehda. Yritan ainakin parhaani mukaan. Sitten koulusta suoraan Lotte Department storeen shoppaan kengat, takki ja reppu. Metrossa koulukaveri osoitti yhta blondia ja tajusin, etta siinahan oli ulkomaalainen nuori mies! Se tuli sitten puhumaan mulle ja kysyi olenko skandinaavi. Tunnisti aksentistani, itse oli Islannista, joku pingiksen pelaaja taalla. Oli sen kanssa ihan mielenkiintoiset keskustelut, se oli ehtinyt olla taalla jo  6 kuukautta. Hostisani teki kanssa mulle nytten koreanimen eli nimeni on Ko (sukunimi) Erin. Nyt mulla on oma nimi, koreanimi ja kiinanimi. Tosin Erin kirjoitetaan viela kiinaksi niin sittenpahan on kaksi kiinanimea. Aikahyppy nopeasti viela taaksepain, koulussa luokkakaveri sanoi, etta sen poikaystava haluaa puhua mulle. No siina puhelimessa sitten yritettiin jotenkin kommunikoida kun huono enkku + huono korea + kauhea meteli = todella hyva yhdistelma. Se oli lievasti hankalaa.

Lauantai 10.3.2012
Siskon kanssa lahdettiin kohti Lotte Worldia! (huvipuisto siis) Ensin kaytiin hakemassa joltain sen kaverilta yksi kirja ja sitten suunnattiin Lotte Worldiin. Se oli tosi mahtava paikka, mutta siella oli hurjasti ihmisia. Jonotukset laitteisiin oli niinku 40 minuutista puoleentoista tuntiin. Se oli seka sisatiloissa etta ulkona, niin kaytiin molemmilla puolilla. Syotiin siella kanssa todella hyvanmakuisia joitain keppijuttuja! Ja vohvelia ja hattaraa ja jotain makkarahommaa. Ja siella oli kanssa sellainen todella upea paraati, missa tanssi erilaisia satuhahmoja ja sen sellaisia. Otettiin kanssa tarrakuvia, niista tuli hienoja! Yritan lataa ne jossain valissa jotenkin hienosti jossain koneelle, etta saan ne tanne tai facebookiin nakyville. Kun oltiin siella oltu tarpeeksi, lahdettiin viela isan ja aidin kanssa syomaan korealaista perinneruokaa, jota piti itse keittaa siina edessa. Oli ihan hyvaa ja isa lupasi, etta saan joskus olla Lotte Worldissa 12 yolla tai jotain kunhan se on mukana (mun kotiintuloaika on 8.30, mika on kylla ihan hyva kun on laksyja ihan oikeasti).

Sunnuntai 11.3.2012
Lahdettiin siskon kanssa tapaamaan sen koulukavereita ja mentiin syomaan (vaihteeksi) tulista kanaa. Se oli melkein sama kun YFUn valmennuksessa, mutta mukana oli juustoa ja nuudelia. Oli hyvaa, mutta tulista...sen jalkeen saadettiin ihan mukavasti, kun yritettiin loytaa paikkaa, jossa saataisiin otettua lisaa tarrakuvia. Lopulta mentiin sitten metrolla jonnekin Ewha Universityn kadulle (tai joku tommonen) mista loydettiin lopulta se paikka! (ne jotka kavi Helsingissa niin samanlainen kun se Purikurapaikka siella oli) Yksi niista kyseli mun lempikpopryhmaa ja kun sanoin etta Super Junior, niin se kertoi etta tapasi Kanginin kerran lentokoneessa ja katteli sita!! Vahanko hienoa! Otettiin taas kerran upeita kuvia (mulla on natti ja iso sininen rusetti paassa hohoo) ja sitten mina ja sisko lahdettiin kotiin. Olisin opettanut siskoa ajamaan pyoralla, mutta ei pysty vuokraamaan yksin poljettavaa pyoraa niin jouduttiin luopumaan siita. Mentiin sitten vain kotiin ja sisko yritti kaantaa laksyjani mulle englanniksi. Ne on lievasti hankala ymmartaa...sen lisaksi ne opettajat ei ymmarra englantia niin en tieda, mita siitakin sitten tulee...mielenkiinnolla jaan seuraamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti